Irsk Supergruppe gæster Den Runde Pavillon

10/11/23

Flotte vokalharmonier og musikalitet i topklasse er blot nogle af kendetegnene for den irske trio The Alt, der har taget deres navn efter en mytisk lysning af samme navn, beliggende på den ene side af bjerget Knocknarea i County Sligo i Irland - det bjerg, som siges at huse gravstedet for den forhistoriske, irske krigerdronning Meave.
The Alt består af John Doyle (sang, guitar, bouzouki), Nuala Kennedy (sang, fløjte) og Eamon O'Leary (sang, guitar, bouzouki).
Mange vil kende John Doyle fra hans samarbejde med Michael McGoldrick og John McCusker i trioen McGoldrick McCusker Doyle. Han har også tidligere været på soloturné i Danmark, og sætter uden tvivl standarden for guitarspil i den irske folkemusiktradition.
Nuala Kennedy er en dygtig sanger og fløjtenist, der også tidligere har turneret i Danmark med sit eget band. Hun optræder desuden jævnligt som del af danske Himmerland.
Eamon O'Leary er ligesom John Doyle fra Dublin og trakterer ligeledes både guitar og bouzouki på fineste vis. Han er dertil en fremragende sanger, der udover at optræde i eget navn også har dannet duo med amerikanske Jefferson Hamer i The Murphy Beds.
Det ville være nemt at kalde The Alt for en "supergruppe", men kernen i trioen er de tre medlemmers venskab og fælles kærlighed til gode sange - samme kærlighed til sange, som irerne i sin tid medbragte til Amerika, da de bosatte sig i bl.a. Appalachierne og lagde grundstenen til country, bluegrass og old-time.
Trioen har til dato udgivet to albummer: The Alt (2014), og senest Day is Come (februar 2022).
Billeterne kommer til salg på www.shamrock9700.dk og vores side på Facebook.
Snyd ikke jer selv for dette verdensnavn som der er lykkedes at få besøg af i Den Runde Pavillon.