”Hvidstengruppen 2 - De efterladte” i BASbio i uge 14 og 15

23/03/22

Filmbeskrivelse: ”Hvidstengruppen 2 - De efterladte”

 

BASbio, Brønderslev viser i uge 14+15 ”Hvidstengruppen 2 - De efterladte”.

 

Filmen spiller

 

Mandag d. 4/4 kl. 13.00

Tirsdag d. 5/4 kl. 14.00

Onsdag d. 6/4 kl. 19.00

Torsdag d. 7/4 kl. 14.00 og 19.00

Fredag d. 8/4 kl. 19.00

Lørdag d. 9/4 kl. 11.00

Søndag d. 10/4 kl. 19.00

Onsdag d. 13/4 kl. 19.00

Torsdag d. 14/4 kl. 19.00

Fredag d. 15/4 kl. 19.00

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

HVIDSTENGRUPPEN II - DE EFTERLADTE er en uafrystelig og gribende dramatisk fortælling om en dansk families ubærlige tab og totale splittelse, men først og fremmest om den tro og det håb, der på mirakuløs vis giver dem den overmenneskelige styrke til ikke at give op.  En hjerteskærende og sandfærdig skildring af kvinder, som bliver fanget i krigens gru, men aldrig holder op med at håbe…

 

HVIDSTENGRUPPEN II - DE EFTERLADTE starter, hvor Hvidstengruppen sluttede. Samme dag. Filmen følger Tulle Fiil og hendes søster Gerda Fiil, der dømmes til rædslerne i et tysk fængsel. Deres far, bror og Tulles mand er blevet henrettet. Tulle må efterlade sit barn Gulle på to år hos Tulles mor Gudrun. Vi følger Tulle og Gerda som krigsfanger ned gennem Tysklands krigsrædsler, mens Gudrun kæmper med alt, hvad hun har, for at få sine døtre hjem til kroen i Hvidsten.

Autentisk til mindste detalje
HVIDSTENGRUPPEN II - DE EFTERLADTE er opfølgeren til Hvidstengruppen, der havde premiere i 2012, solgte 765.000 biografbilletter og blev én af Danmarks største filmsucceser i nyere tid. HVIDSTENGRUPPEN II - DE EFTERLADTE er en dansk storfilm, der berører en virkelig og underbelyst fortælling fra 2. verdenskrig. Et voldsomt, stærkt og gribende drama, der på helt tæt hold gengiver den sande beretning om kvindernes skæbne i Fiil-familien. Ved hjælp af interviews, dagbøger og breve er det lykkedes at skildre Fiil-familiens grufulde krigsfortælling i virkelighedsnær detalje.

Ni år efter den første film får danskerne igen mulighed for at følge Fiil-familiens skæbne under 2. Verdenskrig, og denne gang belyses den ufortalte fortælling om kvindernes ubarmhjertige kamp for frihed og overlevelse.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Fotos: Stillbilleder fra filmen