Ønsker til politikere i forbindelse med “Ny boligpolitik” i Brønderslev Kommune

Fra Bosætningsrådet

I juni måned havde vi møde i byens bosætningsråd, hvor vi drøftede den aktuelle boligpolitik. Vi tillader os hermed at fremsætte følgende input, som vi gerne ser videreformidlet til TEMA-udvalget:

Ønsker til politikere i forbindelse med “Ny boligpolitik” i Brønderslev Kommune

Byggegrunde i Brønderslev by:
Det er positivt, at der nu er gang i salget af byggegrunde i Sydbyen (Pileurtvej). Dog oplever vi en udfordring i mangfoldigheden af udbudte grunde, særligt nu hvor Brønderslev nordby (Ådalen og Vrangdrupparken) næsten er fuldt udbygget. Efterspørgslen på byggegrunde i Brønderslev by stiger, især andre steder end Sydbyen, men desværre er der ingen attraktive alternativer. Vi foreslår derfor, at der også tilbydes byggegrunde andre steder i byen, uanset om disse er offentlige eller private udstykninger. Et oplagt forslag kunne være området både syd og nord for BI-centret, nu hvor planerne for en privat udstykning ved Skydebanevej/Nordre Omfartsvej desværre er afvist. Området ved BI-Centret er attraktivt for børnefamilier på grund af nærheden til idrætsfaciliteter, skole, daginstitution og rideskole, samt for modne købere på grund af beliggenheden tæt på golfbanen. Nye parcelhusgrunde her vil, efter vores vurdering, kunne øge bosætningen i Brønderslev by.

Udfordringer med attraktive boliger omkring midtbyen:
Vi oplever en markant efterspørgsel på tæt/lave boliger nær Brønderslev midtby. Udvalget af denne type boliger er meget begrænset. Selvom der er nyere boliger i etageejendomme i Brønderslev centrum, er der behov for alternativer til dem, der ikke ønsker at bo i etageejendomme. Løsningen er ikke umiddelbar, men vi foreslår, at lokalplaner/kommuneplaner for området omkring Brønderslev midtby giver mulighed for tæt/lave boliger med en grundstørrelse på 250 m². Dette vil på længere sigt kunne fremme etableringen af disse manglende boliger og forbedre rentabiliteten for bygherrer.

Ovenstående input er drøftet med og bakket op af byens ejendomsmæglere, som alle er medunderskrivere på denne henvendelse (EDC, Nybolig, Kjeld Westergaard, Home, Mæglerhuset)

På vegne af Vores By Brønderslev og Byens bosætningsråd

 

Venlig hilsen
Annette Drivsholm
Direktør
Midtvendsyssel
Spar Nord Brønderslev