Indvielse af sti VERDENS ENDE søndag den 14. maj

14/05/23

Indvielse af sti VERDENS ENDE søndag den 14. maj

Stien har forløb i det gamle jernbanespor, som i dag er sideløbende med den nuværende jernbane.

Stien tager dig med på en rundtur på den gamle jernbane, hvor der undervejs findes en række stationer med formidling og aktiviteter. Stien er koblet sammen med Energiruten hos Brønderslev Forsyning, som findes syd for Lygtebæk.
Stisystemet er 2,7km og er velegnet til alle aldersgrupper. Stien har fået sit navn fra det grønne område ved stiens begyndelse, som går under navnet ”Verdens Ende”. Området har gennem en årrække været anvendt som rekreativt område og legeplads, og er velegnet til barnevogne.

Officiel åbning af stien ved Verden Ende

Stien ved Verdens ende er på skønneste vis blevet fornyet, og indbyder nu til hyggelige gåture og leg undervejs. I forbindelse med kulturbølgen i Brønderslev Kommune skal stien indvies og til at klippe snoren kommer blandt andre Borgmester Michael Klitgaard. Der vil udover åbningstale være forskellige aktiviteter og mulighed for at købe noget at spise og drikke.

Foreløbig program:

Kl. 10.00 – Åbningstale; Michael Klitgaard m.fl.

Kl. 10.30 – Fælles gåtur påbegyndes. På turen vil Museum for Forsyning og Bæredygtighed (MOSS) fortælle lidt om historien bag Verdens ende.

Kl. 11.30 – Gåturen ender på Energiens Plads, hvor elever fra forfatterskolen vil præsentere spændende oplæsninger.

Kl. 13.00 – 14.00 Brønderslev Forsyning åbner værkstedhallen og der vil være mulighed for at samles om flygelet sammen med Vivi Steffensen, som spiller highlights og rytmiske toner. Brønderslev forsyning byder på lidt forfriskninger ved indgangen til værkstedshallen.

Stiens samlede budget: Kr. 585.463

Finansiering:
Brønderslev Forsyning Kr. 20.000
Norlys Vækstpulje Nyfors Kr. 50.000
Brønderslev kommune Teknik & Miljø Kr. 65.000
Friluftsrådet Kr. 200.000
Frivillig arbejdskraft Røde Kors, værdi Kr. 60.000
Brønderslev Kommune Anlægspuljen Kr. 100.000
Brønderslev Rotary Klub Kr. 20.000
Nordea - Stier og spor hvor du bor Kr. 70.000