31. maj kl. 19 00 på Nordjyllands Idrætshøjskole. Foredrag med Leif Davidsen om Rusland og Ukraine

”Rusland – Ukraine. Broderfolk i krig”

DR’s mangeårige ruslandskorrespondent og forfatter, Leif Davidsen, vil med dette aktuelle foredrag gøre os alle klogere på krigen mellem Rusland og Ukraine.

Foredraget tager udgangspunkt i den geopolitiske situation, der er opstået efter Ruslands invasion af Ukraine og Putins trusler over for NATO og det meste af den vestlige verden. Hvad er præsident Vladimir Putins planer, og hvordan ser Rusland sin rolle i Europa og Verden? I hvor stort et omfang udgør Rusland en reel trussel mod NATO og Europa, og hvordan bør vi forholde os til den store nabo mod øst, hvor Danmark og det øvrige Europa havde store økonomiske interesser?

Præsident Vladimir Putin har begået en monumental fejltagelse, og hans og hans lands fremtid er usikker. Der et før og et efter den russiske invasion den 24. februar 2022, lige som der var et før og et efter, da Sovjetunionen ophørte med at eksistere i julen 1991, og Vesten vandt Den Kolde Krig. Vi glemte måske i vores sejrsrus at forstå, hvordan Rusland efterfølgende opfattede de seneste årtiers udvikling. Putin mener, at Sovjetunionens opløsning var en geopolitisk tragedie, men han har også sagt, at den, der ikke begræder Sovjetunionens opløsning, er uden hjerte, mens den, der savner Sovjetunionen, er uden hjerne. Foredraget bliver hele tiden opdateret med den nyeste udvikling i og omkring Ukraine og Rusland.

Dørene åbnes 1 time før arrangementet.

  • HVORNÅR: