BASbio "Lærerværelset"

 

Filmbeskrivelse: ”Lærerværelset”

 

BASbio, Brønderslev viser i uge 47+48 ”Lærerværelset”. 

 

Filmen spiller søndag i uge 47 + onsdag, torsdag og fredag i uge 48. 

Alle dage kl. 19.00. 

 

———————————————————————————————————————-

 

Filmen er baseret på instruktør Ilker Çatak og co-manuskriptforfatter Johannes Dunckers personlige oplevelser på samme skole. I hovedrollen ses Leonie Benesch, kendt fra de markante serier “Babylon Berlin”, “The Crown” og “Jorden rundt i 80 dage” samt Michael Hanekes dobbelt Oscar-nominerede “Det hvide bånd” foruden Vadim Perelmans “Persiske lektioner”.

 

Carla Nowak (29) er en ung folkeskolelærer, der underviser 7. klasse i gymnastik og matematik. Forskellen på Carla og så mange andre undervisere er hendes idealistiske tilgang til lærergerningen, men en række tyverier gør livet surt for alle på lærerværelset. Da en dreng med tyrkisk baggrund bliver anklaget og groft ydmyget foran hele klassen, beslutter Carla sig for at undersøge sagen nærmere.

Ved hjælp af kameraet på sin computer og til alles overraskelse, viser det sig, at tyven måske i virkeligheden nærmere er sekretæren Friederike Kuhn (47), men her opstår så det helt store dilemma.

Friederike er nemlig mor til en af de dygtigste elever, Oskar på 13 og det er ikke det eneste, for hvor langt kan man i virkeligheden tillade sig at gå?

 

Carla indser hurtigt, at situationen er ved at løbe helt løbsk. Friederike reagerer ganske overraskende på konfrontationen og Carla må også tage sig af situationen, hun har skabt i forhold til Oskar, hvis klassekammerater er begyndt at kalde ham for søn af en tyv. Selv udsættes hun for voksenmobning.

På den ene side føler hun sig stadigt mere isoleret i forhold til sine kollegaer, på den anden side må hun konfrontere sig selv med den psykologiske belastning, hun har skabt for drengen og søger i samråd med skolens ledelse at finde en løsning på den nærmest umulige situation, de alle er havet i.

Metoden kan vise sig endog særdeles kompliceret og sætter ild til en ophedet debat i forhold til sandhed og retfærdighed.

 

  • HVORNÅR: