Forfatterbesøg Iben Mondrup Dronninglund Efterskole 30. marts kl. 19.00

Litteratur

Forfatterbesøg Iben Mondrup

30.03.23
Forfatter Iben Mondrup besøger Dronninglund Efterskole for at fortælle om sin seneste roman ”Vittu” fra 2022

Vittu er den selvstændige fortsættelse af “Tabita”, om to grønlandske børn, der bliver adopteret af et dansk ægtepar og taget med til Danmark. Foredraget handler om en periode i den dansk-grønlandske historie, hvor det ikke var usædvanligt, at børn blev bortadopteret til danske familier mere eller mindre lemfældigt. Det havde store konsekvenser, ikke mindst for børnene.

Iben Mondrup fik sit store gennembrud med den anmelderroste roman “Godhavn” om tre børns opvækst i en lille nordgrønlandsk by starten i 1980’erne. Romanen vandt DR-romanprisen 2015.

“Karensminde”, som udkom i 2016, er en selvstændig fortsættelse af “Godhavn”. Her møder vi familien fra Grønland 20 år senere, men på Møn. Romanen vandt Blixenprisen 2017 for årets skønlitterære udgivelse. Seneste udgivelse er “Vittu” (januar 2022).

Iben Mondrup er en garvet foredragsholder, som sætter dialogen med sit publikum højt. Hun er ikke bleg for at bruge sin egen livshistorie i sine foredrag, noget som gør hendes optrædener nærværende og levende. Med sit indgående kendskab til det grønlandske samfund er hun yderligere en oplagt ressource for de mange danskere, som har Grønland som interesseområde.

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75 kr.
Lokalitet
Dronninglund Efterskole
Slotsgade 10
9330 Dronninglund
Arrangører
Brønderslev Bibliotek, Dronninglund Efterskole
Target
For alle
  • HVORNÅR: