Fredag 3. juni kl. 19 i BASbio "De forbandede år 2"

 

 

Brønderslev viser i uge 22 ”De forbandede år 2”. 

 

Filmen spiller:

Onsdag d. 1/6

Torsdag d. 2/6

Fredag d. 3/6

 

Der er en ekstra forestilling torsdag den 2/6 kl. 14.00 – hvor Ældresagen giver en kop kaffe

 

———————————————————————————————————————-

 

Den 21. april har den længe ventede storfilm DE FORBANDEDE ÅR 2 landsdækkende premiere i Danmark. Hermed sættes punktum for Anders Refns store epos om 2. Verdenskrig og dens nådesløse greb om en dansk familie under besættelsen i årene 1943-1945 – en periode der får skæbnesvangre konsekvenser for alle. 

 

DE FORBANDEDE ÅR 2 er efterfølgeren til De forbandede år, som var en stor succes. Filmen er blevet set af ca. en million mennesker og vandt sidste år hovedprisen ved International Film Festival of India. 

Filmbeskrivelse: ”De forbandede år 2”

 

BASbio, 

DE FORBANDEDE ÅR 2 byder på et gensyn med en lang række af skuespillerne fra første film, herunder Bodil Jørgensen, Jesper Christensen, Mads Reuther, Gustav Dyekjær Giese, Sara Viktoria Bjerregaard Christensen, Lue Dittmann Støvelbæk og Sylvester Byder i de bærende roller. 

 

Handlingen 

Familien Skov er splittet. Aksel, der tilsluttede sig Modstandsbevægelsen, er gået under 

jorden og fra at være en idealistisk amatør, udvikler han sig til at blive en hårdkogt partisan. 

Karl kæmper for sit livsværk på sværere og sværere betingelser og da samlingsregeringen kollapser, er han pludselig uden politisk opbakning og må tage alle forbehold for at sikre en fremtid for familien – også på den anden side af krigen. 

Det sætter forholdet til Eva under pres. Hun har hele tiden har haft svært ved sin mands samarbejde med besættelsesmagten. 

Den stigende modstand mod besættelsen og tyskernes øgede brutalitet får fatale følger for familien… 

 

  • HVORNÅR: