Ninna Andreasen lørdag 9. april kl. 20 i BAS

NINNA ANDREASEN – SOLO

“Drømmende, slingrende, halvdovent og jordnært underspillet med en krads personlig blanding af lugten fra et værtshus, Vesterhavets kyst og en brise af kaffegrums og dagdrømme, der gik ned sammen med solen over Nordsøen.”

Sådan beskrev en anmelder Ninna Andreasens debutalbum, Barske Banaliteter, fra 2013.

Sangskriveren har benene solidt plantet på det vestjyske fygesand og blikket rettet mod horisonten.

Især én sang fra debutudgivelsen “Rockersangen” skabte en del medievirak. Sangen var en verbal lige højre til de rockere, som kæmpede om narkomarkedet i hjembyen Esbjerg.

Det er dog sange som “De Barske Banaliteter”, “Den Sidste Vinterdag” og “Stæreblind”, der på den lange bane har tegnet konturerne af en sangskriver, som er optaget af det alment menneskelige i hverdagspoesien med hints af socialrealisme og solidaritet med folk og fæ på kanten af hverdagen.

Opfølgeren “Sminkede Lig” blev en dobbeltplade, hvor den ene del var studieindspilninger og den anden del var liveoptagelser fra en stuekoncert.

I den udgivelse opstod en splittelse mellem det poppede og poetiske i sange som “Før vi falder”, “Sminkede Lig” og “Cherie” på studieversionen og de mere novelleprægede historier i sange som “Private Jet”, “Kridthuset” og “Mellem dig og mig”.

Eller som en anmelder skrev det:

“Forventer man popligefremhed, så går man galt i byen og må stå af. Til gengæld er der nok at reflektere over, hvis man giver teksterne sin fulde opmærksomhed og eftertanke. Og det er en kvalitet, man ikke kan tilskrive enhver sangskriver.”

https://www.basbio.dk/

  • HVORNÅR: