På virksomhedsbesøg hos Green Instruments i Brønderslev.

27/09/23

På virksomhedsbesøg hos Green Instruments i Brønderslev.

Vores By Brønderslev besøgte i går Green Instruments, hvor jeg fik en god snak med Morten Brandborg som er CEO.Green Instruments har adresse i Erhvervsparken og virksomheden ligger i Brønderslev ud til Omfartsvejen.De meget flotte bygninger er helt nye og både administration og produktionen fremstår lyse og imødekommende

Green Instruments A/S er en global virksomhed, der producerer og leverer måle-og analyse udstyr til marine industrien.  Virksomheden blev stiftet i 1999 under navnet SBS Technology A/S. I 2008 ændrede de navn til Green Instruments A/S og flyttede hovedkontor og produktionsfaciliteter til Brønderslev. Der er 85 ansatte, hvoraf de 70 arbejder i Brønderslev.Der er 10 ansatte i USA og 5 i Singapore. Cirka 20% af medarbejderne kommer fra Brønderslev og mange pendler fra andre byer til Brønderslev.

Green Instruments producerer og installerer måle- og overvågningsudstyr til detektion af brand og eksplosionsfare, emissionskontrol og proceskontrol i forbindelse med energioptimering. De har over  20 års erfaring indenfor overvågnings- og analyseringsløsninger til skibsfartøjer og  er en af de førende leverandører af iltmålere, smoke density monitors, oil mist detectors og overvågningssystemer til kedler.

Hvis Morten og andre fra virksomheden bliver spurgt om, hvad de laver, er svaret altid klart.

”Green Instruments arbejder med to ting:

  1. Miljøsikkerhed og vi gør derved verden til et bedre sted at være.
  2. Vi arbejder med personsikkerhed, og er dermed med til at redde liv. Vores målinger siger i god tid, at der er fare for færde, hvis f.ex. et hydraulikrør eller brændstofrør er ved at blive utæt

"Vi gør det usynlige synligt". Hvis målingen på røgen i skibets skorsten eller på restprodukterne fra forbrændingen af drivmidlet på skibet indikerer grønt, er alt OK, hvis den indikerer gul er det næsten OK, men rød viser, at der skal gøres noget.

Green Instruments målinger er med til at skibenes udledningen af CO2, nitrogenoxider, svovlindhold og andre skadelige partikler minimeres. Ved at de rigtige tal dokumenteres.

Danmark er et foregangsland på det maritime område, og andre lande følger vores eksempel. Det batter det her, for skibene i verden udleder årligt  1. mia tons CO2, svarende til hele Tysklands samlede udledning.

De store containerskibe kan rumme helt op til 24.000 containere og den meget store varemængde kan kun flyttes via søvejen.

Men de 1.mia tons CO2, er det tal, der skal reduceres. Og Green Instruments kan levere den korrekte dokumentation i forhold til lovgivningen.

Morten påpeger, at FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling er meget vigtige for Green Instruments. Morten viser stolt de mange elbiler på p-pladsen, for alt tæller.

Green Instruments er en fantastisk virksomhed som vi alle kan være meget stolte af at vi har i byen.

 

 

Morten med sensor
Flot bygning ud mod ringvejen i Brønderslev
Morten Brandborg, CEO Green Instrument Foto: Lars Horn / Baghuset Dato: 16.12.22
Åbent kontorlandskab