Pressemeddelelse fra Stafet for Livet i Brønderslev

26/04/24

 

Pressemeddelelse - Auktion

Stafet For Livet Brønderslev – 2024

Stafet For Livet Brønderslev afholdes i år lørdag den 15. juni kl. 12 til søndag den 16. juni kl.12 i Rhododendronparken. Stafet For Livet er et landsdækkende event, hvor vi fejrer livet og fællesskabet samtidig med, at vi samler ind til kræftsagen. Stafet For Livet er også en anledning til at mindes dem, vi har mistet til kræft, og give håb, til dem der kæmper. Det sker blandt andet under den smukke lysceremoni, som finder sted lørdag ved mørkets frembrud.

 

Auktion

I 2023 forsøgte vi os med en auktion, som blev en succes. Virksomheder havde doneret effekter til auktionen, og de gav et overskud på godt 6.000 kr. til stafetten. Det resultat var vi ret godt tilfredse med, og derfor gentager vi succesen. Vi har allerede modtaget de første effekter, bl.a. et maleri fra en privat sponsor. I år ændrer vi derfor konceptet lidt, så vi vil gerne modtage effekter fra både virksomheder og privatpersoner. Så har du eller din virksomhed noget stående, som I ønsker at donere, så modtager vi det gerne. For at det ikke skal blive et loppemarked, så skal effekten være i god stand og have en minimumsværdi på 200 kr. Vil I donere til vores auktion, så er der åbent frem til og med den 24. maj. Har I effekter, så kontakt Knud Albeck på mobil: 2089 3094 eller e-mail: knud.albeck@gmail.com. Ligesom sidste år står alle effekterne til skue under hele stafetten, og der vil ligeledes være mulighed for løbende under hele stafetten at byde på alle genstande. Ved stafettens afslutning går salget til højestbydende.

 

Årets talere

Det er med stor begejstring at Stafet For Livet Brønderslev nu kan løftet sløret for talerne ved dette års stafet. Til åbningstalen er det lykkedes os at få tidligere håndboldspiller Daniel Svensson på banen igen. Daniel er fighter og har været ramt af kræft 3 gange, senest i 2022. Daniel skrev i 2017 bogen ”Der er kun dage” med baggrund i hans egen historie. Nemlig om hvordan man kommer videre i livet, når man 35 år gammel har haft døden hængende over hovedet, og ens håndboldkarriere er slut. Vi var derfor meget glade for, at han i 2018 valgte at besøge vores stafet i Brønderslev. Der holdt Daniel en fantastisk åbningstale og efterfølgende talte han for fighterne under deres traditionsrige fightermiddag. Flere fightere fik sig en god snak med Daniel på deres tur rundt på stafetbanen.

Ligeledes har vi den store glæde, at tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen har takket ja til at holde talen under lysceremonien. Nogle tænker måske, har vi ikke lige hørt Per Larsen? Svaret er jo! Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Brønderslev havde i november 2023 arrangeret et foredrag med Per på Landboskolen. Per har været ramt af kræft 4 gange, og som ambassadør for Stafet For Livet har han deltaget ved flere stafetter rundt i landet. Per tilkendegiver: "Jeg finder, at det er meget nødvendigt at sætte fokus på kræften. Folk har svært ved at tale om kræften - mange flygter ligefrem - og det er ikke det, man har brug for som kræftpatient eller pårørende." Per har siden 2020 været medlem af Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse. Der vil Per bl.a. arbejde for at fjerne tabuer i forbindelse med kræftsygdom og ”Synliggøre kræftsagen så meget som muligt i bredeste forstand. Få endnu stærkere tag i befolkningen lokalt gennem lokalforeningernes initiativer, bl.a. Lyserød Lørdag, Stafet For Livet og Knæk Cancer og gøre Kræftens Bekæmpelses mange rådgivnings- og støttetilbud endnu mere synlige, så de benyttes af endnu flere patienter og pårørende.”