Rejsegilde på nyt Fælleshus og renovering

REJSEGILDE PÅ NYT FÆLLESHUS OG RENOVERING

Boligforeningen Fredensbo holdt den 25. maj 2023 rejsegilde på et nyt fælleshus og den igangværende renovering af boligforeningens afdeling 5 Vestergade/Fasanvej/Glentevej. Rejsegildet markerede, at spærene var rejst på fælleshuset, og at Glentevej 1-3 nu havde fået nyt tag.

Solen skinnede, der var en let vind, pølser på grillen og flagene blafrede i vinden. Der var masser af godt humør blandt de mange håndværkerne og de inviterede beboere fra afdeling 5 og 9. Derudover deltog boligforeningens øvrige samarbejdspartnere og andre gæster i rejsegildet.
Bestyrelsesformand Inger Leismann takkede de mange forskellige aktører, der har gjort det muligt at renovere de gamle bygninger fra 1940-erne, ligesom der var tak til beboerne i afdeling 5 for deres gode samarbejde om renoveringen og genhusningen. Der var også tak til beboerne i afdeling 9 Stokbrogade/Fasanvej for deres tålmodighed med byggestøj og andre gener.

Fra bestyrelsesformanden var der også en stor tak til Arne Andersen Vrå A/S og deres rådgivere for et godt samarbejde samt ikke mindst en stor tak til de mange håndværkere på pladsen og boligforeningens medarbejdere for det store arbejde med at genhuse beboerne.
Det var adgang til at se boligerne i stueetagen i bygningen Glentevej 1-3 samt en enkelt stuelejlighed i Glentevej 7. Lejlighederne er langt fra færdige, men det er efterhånden muligt at danne sig et indtryk af, hvordan indretningen bliver, når boligerne står færdige.
Fælleshuset forventes at kunne tages i brug i starten af 2025, og vil kunne lejes af alle beboerne i boligforeningen. Der vil være en festsal beregnet til ca. 80 personer og tilhørende køkken og toiletfaciliteter. Derudover vil fælleshuset rumme to gæsteværelser med badeværelser. Der vil til niveaufri adgang til alle dele af fælleshuset, der opføres med sort skifer beklædning.

Renovering af boligerne
Renoveringen af afdeling 5 Vestergade/Fasanvej/Glentevej er nu i fuld gang, og arbejdet med at forny de gamle bygninger forløber planmæssigt. Afdelingen, der i dag har 102 boliger, vil, når renoveringen står færdig ved udgangen af 2024 bestå af 94 moderne og tidssvarende boliger centralt placeret i midtbyen med kort afstand til skole og fritidsfaciliteter, banegård og indkøbsmuligheder, og hvor lejen er væsentligt under lejen for nybyggeri.
Der vil være både 2-værelses, 3-værelses og 4-værelses lejligheder; mange lejligheder vil få en altan, mens andre får en lille have/terrasse.
Der etableres også tilgængelighedsboliger, alle med altan og med adgang via elevator, og hvor ældre beboere eller andre med behov kan blive boende længst muligt i eget hjem. Boligerne kan lejes af alle, uanset om man tilhører denne gruppe.

De første beboere kan flytte tilbage til deres boliger den 01. september 2023.
Udlejningen af de første renoverede boliger starter inden længe. Interesserede kan allerede nu skrive sig op til de ledige boliger på boligforeningens hjemmeside www.fredensbo.dk eller kontakte boligforeningen på mail info@fredensbo.dk eller telefon 98821511.
Ved opskrivning via hjemmesiden skal man være opmærksom på, at de angivne oplysninger og huslejepriser mm er før renovering. Hjemmesiden vil løbende blive opdateret med de nye oplysninger og plantegninger af boligerne.