Risagerfonden gir en legeplads

KRISTA OG HANS RISAGERS FOND

Risagerfonden giver 320.000 kr. til ny legeplads i Rhododendronparken

 

Risagerfonden klar med nytårsgaver til Brønderslevs foreninger

Der er en nytårsgave på vej til 9 lokale ildsjæle, foreninger og projekter, der fremover kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev by og samtidig være til glæde og gavn for byens borgere.

 

Den glade giver er Krista og Hans Risagers Fond, der i 2021 har uddelt legater og donationer for 422.000 kr. til forenings- og kulturlivet i Brønderslev Kommune.

 

-Vi er glade for den store interesse, som mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter har vist for Krista og Hans Risagers Fond. Vi har modtaget i alt 21 ansøgninger i denne uddelingsrunde, og der er søgt om legater for næsten 2 mio. kr., hvilket vidner om stor idérigdom og virkelyst i det lokale foreningsliv.

 

-Ansøgningerne til fonden viser, at der i Brønderslev er mange gode ideer og engagerede mennesker til at føre dem ud i livet. De projekter, vi støtter i år, har alle stærke kulturaktører eller netværk bag sig, og er med til at skabe udvikling i Brønderslev. Fonden har særlig fokus på at støtte og igangsætte projekter, der tilgodeser byens børn og unge ligesom områder som sport, kultur og meningsfulde fællesskaber og social bæredygtighed har fondens bevågenhed.

 

-Vi har valgt at støtte 9 fantastiske initiativer, men har desværre også måttet skuffe mange andre gode projekter ved årets uddeling, siger Morten Larsen fra fondens bestyrelse.

 

 

  1. Ny legeplads i Rhododendronparken – 320.000 kr.
  2. Tolstrup Stenum Idrætsforening, indkøb af floorball bander – 26.500 kr.
  3. Lokalhistorisk Arkiv i Brønderslev, 4 stationære computere – 25.100 kr.
  4. Mickey Østergaard Svendsen, studieophold i Japan –15.000 kr.
  5. Victor Trudslev Nielsen, deltagelse i VM i Ekart i Bahrain – 10.000 kr.
  6. Natteravnene i Brønderslev, renovering af campingvogn – 8.000 kr.
  7. Brønderslev Svømmeklub, t-shirts og beachflag – 6.909 kr.
  8. Pensionistfællesskab i Grønningen, drejeskive – 6.000 kr.
  9. Bog om BI-håndbold – 4.500 kr.

 

Fond giver 320.000 kr. til ny legeplads i Brønderslev

Til sommer vil en ny legeplads i Rhododendronparken i Brønderslev stå færdig, og den skal få flere børn og unge til at bevæge sig. Krista og Hans Risagers Fond har nemlig besluttet at give Den Runde Pavillons Venner og Parkgruppen for Rhododendronparken mere end en kvart million til at skabe en ny attraktiv, moderne og bæredygtig legeplads i hjertet af Brønderslev.

 

Pengene skal bl.a. gå til, at der kan indkøbes forskellige legeredskaber i form af gynger, trampoliner, rutsjebane, klatreredskaber, balancebane, vipper, bænke, hængekøjer m.m.

Der vil blive fokuseret på leg, bevægelse, læring og ophold i udformningen af legepladsen. Hele projektet etableres med respekt for parkens natur og omgivelser.

 

-Vi tror, at legepladsen kan blive et nyt aktivt samlingssted i Brønderslev for byens børn, unge og familier, som indbyder til leg, bevægelse, læring, fællesskab, hygge og ophold. Og samtidig vil Rhododendronparken blive et endnu større trækplaster både for lokale borgere, men også for de mange besøgende og turister, der udover at nyde parkens natur, også får muligheden for at være aktive sammen.  Vi glæder os rigtig meget til at den nye legeplads kan tages i brug til sommer i en park i fuldt blomsterflor, siger Morten Larsen og Peter Larsen fra bestyrelsen.

 

Floorball bander til Stenum

Krista og Hans Risagers Fond har besluttet at bidrage med en donation på 26.500 kr. til indkøb af floorball bander til idrætshallen i Stenum, så der bliver mulighed for at starte floorball ungdomshold op i byen.

 

-Vi vil gerne støtte op om, at Stenum kan sætte nye initiativer i gang, som medvirker til, at få alle aldre til at dyrke sport og bevæge sig. Vi vil rigtig gerne støtte lokale projekter drevet af engagerede frivillige ildsjæle, der øger motion og skaber sociale meningsfulde fællesskaber.

 

Nye computere til Lokalhistorisk Arkiv i Brønderslev

Krista og Hans Risagers Fond har valgt at støtte Lokalhistorisk Arkiv i Brønderslev med 25.100 kr. til indkøb af 4 nye stationære computere.

 

-Vi vil gerne kvittere for det frivillige arbejde Lokalhistorisk Arkiv udfører ved at registrere arkivalier, billeder, uniformer og diverse ting, som de modtager fra borgere, foreninger og virksomheder. Det er et værdifuldt arbejde, der gør, at alle interesserede på Arkiv.DK kan følge med i, hvad der er sket i Brønderslev gennem det sidste århundrede.

 

 

Legater til talentfulde unge mennesker fra Brønderslev

Krista og Hans Risagers Fond har igen i år valgt at støtte to lokale unge mennesker fra Brønderslev, der ønsker at dygtiggøre og videreuddanne sig i udlandet.

Det unge talent Victor Trudslev Nielsen har fået et legat på 10.000 kr. så han kan deltage i VM i Ekart i Bahrain og Mickey Østergaard Svendsen har fået et legat på 15.000 kr. til et studieophold i Japan.

 

Natteravnene i Brønderslev får 8.000 kr. til renovering af campingvogn

Natteravnene i Brønderslev får en donation, så de kan male, udsmykke og klargøre en gammel campingvogn. Natteravnene vil bruge campingvognen som blikfang, når de deltager i lokale events og besøger skoler og markeder. Foreningens mange frivillige får også mulighed for at benytte campingvognen til at drikke en kop kaffe og søge i ly for dårligt vejr.

 

-Vi vil gerne støtte Natteravnene, som nu i mere end 20 år har gået rundt om natten i Brønderslevs gader i deres karakteristiske gule og sorte jakker og medvirket til at skabe tryghed for alle byens borgere. Natteravnene har igennem årene snakket med og hjulpet mange unge mennesker i byens natteliv.

 

Risagerfonden klæder Brønderslev Svømmeklub på

Brønderslev Svømmeklub får penge til indkøb af beachflag og nye klub t-shirts til svømmerne. Både beachflag og t-shirts skal bruges, når svømmerne deltager i stævner rundt i Danmark.

 

Pensionistklub i Grønningen får legat på 6.000 kr. til indkøb af drejeskive

En flok på 15-20 pensionister går til keramik, og mødes hver uge til hyggeligt samvær, fællesskab og kreative udfoldelser i lokalerne i Grønningen.

 

-Vi er glade for at kunne støtte pensionistfællesskabet i Grønningen med en ny eldrevet drejeskive til at forme flotte keramik vaser, skåle og lignende. Vi håber samtidig at flere vil tage del i det meningsfulde fællesskab, og at også kørestolsbrugere nu kan deltage på holdet.

 

Bog om BI-Håndbold

Risagerfonden støtter udgivelsen af en ny bog om BI-Håndbold. Det er planen at bogen skal udkomme i forbindelse med Brønderslev Idrætsforenings 125 års jubilæum i april 2022.

 

-BI-Håndbold har gennem årene promoveret Brønderslev by, specielt i de perioder, hvor man på såvel herre- som damesiden var i de i bedste håndboldligaer. I dag er BI-Håndbold nok mest kendt for sit store ungdomsarbejde.

Vi håber bogen kan være til inspiration for dem, der har deres gang i BI-Håndbold, og for dem, der tidligere har været en del af BI-Håndbold på og uden for banen.

 

Næste uddelingsrunde i 2022

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for mere end 3 mio. kr. til lokale foreninger og projekter i Brønderslev.

 

Krista og Hans Risagers Fond uddeler legater igen i 2022.

Næste ansøgningsfrist i Krista og Hans Risagers Fond er d. 1. maj 2022.

Her kan der igen ansøges om op til 500.000 kr. til et enkeltprojekt.

 

Elektriker bag fond

Hans Risager var uddannet elektriker og blev siden aut. el-installatør og drev i mange år sammen med sin kone Krista Risager et firma/lampeforretning i Gravensgade 97 i Brønderslev.

Ved testamente har de afdøde betænkt et større millionbeløb til en særlig fond – Krista og Hans Risagers Fond – der skal uddele legater til forenings- og erhvervslivet i Brønderslev.

 

Fondens bestyrelse består af 5 medlemmer, der hver især har indsigt i fritids- og erhvervsforhold for Brønderslev Kommune. Peter Larsen & Morten Larsen repræsenterer familiens interesser i fonden. Derudover har læge og tidligere formand for Brønderslev-Hallerne Henrik Jensen plads i fondens bestyrelse som repræsentant for fritidslivet. Advokat Gert Storkborg Jensen er bestyrelsesformand og endelig er viceborgmester Peter Stecher udpeget til fondens bestyrelse af byrådet.